החופשה שלך בניו יורק מתחילה כאן

מסעדות בניו יורק

מסעדות בניו יורק

מסעדות בניו יורק - אוכל מקומי ומסעדות מומלצות

  • מזג אוויר
    30°
  • מטבע מקומי
    דולר אמריקני
  • שעה מקומית
ניו יורק היא עיר של מהגרים, וככזו יש בה עושר תרבותי שהפך אותה לאחת הערים הבולטות והססגוניות בעולם. אחד התחומים שבהם הדבר מתבטא בצורה הטובה ביותר, הוא התחום הקולינרי של ניו יורק. תוכלו למצוא בה הכל מהכול, ברמה הגבוהה ביותר שיש, ובהתאמה גם לשומרי כשרות. החל מדוכני אוכל רחוב וכלה במסעדות עם מספר כוכבי מישלן, החל מיפן במזרח וכלה בהוואי במערב. אם אתם אנשים של אוכל, רוצו להזמין טיסה לניו יורק.
 
זה לא משנה כל כך איזה סגנון אתם מעדיפים, או עם מה אתם רוצים לגוון את השגרה. טיולים מאורגנים לארה"ב יביאו אתכם למסעדות סטייקים ובשר ברמה הגבוהה ביותר, או להמבורגר בסגנון אמריקאי גדול ומפנק. מעדיפים להתגעגע הביתה ולהרגיש טעם של אמא? ניו יורק משופעת במסעדות ישראליות ואוכל של בית. אם הסגנון האמריקאי הוא לא לטעמכם, או שאתם מעדיפים לגוון את התפריט, רוצו לאחת מהמוני המסעדות האיטלקיות, האסייתיות או המזרח תיכוניות שקיימות בעיר.

פיצריות בניו יורק

Joe’s Pizza

אמרתם פיצה - אמרתם הפיצה של ג'ו. המוסד הניו יורקי פועל משנת 1975 בגריניץ' וילג', ברחוב כרמין הסמוך רחוב בליקר, אך מאז נפתחו סניפים נוספים ברחבי העיר. המקום מציע פיצה ושתייה בלבד, כאשר הפיצה הקלאסית בלי שום תוספות היא כמובן המומלצת ביותר. אם לא מתחשק לכם על מגש עגול או לחילופין משולש, תוכלו לבחור בפיצה הסיציליאנית שמגיעה בצורת ריבוע או בסלייסים מלבניים, אבל גם כאן נמליץ ללכת על כמה שיותר נקי וכמה שפחות תוספות מעל. 
כתובת: 7 Carmine Street New York, NY

Paulie Gee’s

הפיצרייה המפורסמת והעמוסה נמצאת בשכונת גרין פוינט בברוקלין וגם היא הפכה למוסד מוכר של פיצה בוטיק. בפולי ג'יז מגישים מעל ל-30 סוגי פיצות, רובן מבוססות על גבינת מוצרלה אך יש גם כמה טבעוניות לצד מנות ראשונות ושתייה. הדבר שגונב את ההצגה ללא ספק הוא הרטבים הביתיים המוצעים כתוספת לחלק מהפיצות, ובעיקר - Mike's hot honey, רוטב דבש חריף שיהפוך כל פיצה פשוטה לפצצת טעם ממכרת. ההמלצה שלנו היא להגיע במהלך השבוע ולא בסופ"ש כשהתורים ארוכים מאוד. 
כתובת: 110 Franklin Street Brooklyn, NY 11222
 
 
 

Mama’s TOO

Smoke

מאמאס טו נראית מבחוץ כמו עוד פיצריה פינתית קלאסית שמציעה פיצות בשתי צורות - משולשים או מלבנים, אך למעשה מדובר במקום מיוחד שמשלב בין הגישה המסורתית של אפייה בתנור אבנים לבין שיטות הכנה מודרניות. אחד הסלייסים האהובים כאן הם הסלייס הביתי - מלבן מכוסה במוצרלה, מעט רוטב עגבניות, המון פרוסות פפרוני קטנות ושולי פיצה גבוהים, פריכים ומעט חרוכים בצורה ממכרת. פיצה נוספת שלא כדאי לכם לפספס הוא ה-Cacio e pepe, שמשלבת תוספות בהשראת הפסטה המפורסמת.  
כתובת: 2750 Broadway, New York, NY 10025

Lucali

לוקלי היא פיצרייה איכותית שיש שאומרים שהיא בעצם מסעדת שף שהתחפשה לפיצה. שלא כמו פיצריות אחרות, כאן לא ניתן לקנות סלייס אלא רק מגש שלם. בנוסף, אין משלוחים אלא רק ישיבה במקום, כאשר יש צורך להרשם לפני הפתיחה ולהמתין שיודיעו שהתפנה שולחן. התוספות המוצעות בלוקלי הן מועטות ובסיסיות בלבד וכוללות פפרוני, בצל, פטריות ופלפלים. למרות כל זאת, תוכלו לראות תורים ארוכים מחוץ למסעדה בכל ערב וזאת בגלל שהיא נחשבת לאחת הטובות בניו יורק. 
כתובת: 575 Henry St, Brooklyn, NY 11231

מסעדות בשר וסטייקים בניו יורק

Peter Luger Steak House

פיטר לוגר הפך כבר מזמן לשם דבר בכל הנוגע לסטייקים ולבשר ובית הסטייק של פיטר לוגר בברוקלין נחשב למוסד ותיק בתחום האוכל. לא ברור מה סוד ההצלחה, אך נראה שהוא טמון ברוטב הסודי של המסעדה שמשלב רוטב סטייק עם תערובת תבלינים ייחודית. התפריט של פיטר לוגר הוא תפריט ישר ולעניין שכולל נתחי סטייק מובחרים על הגריל לפי משקל, המבורגרים וכמובן שלל תוספות ונלווים קלאסיים שגם בהם מושקעת אותה מחשבה כמו בהכנת הבשר.
כתובת: 178 Broadway, Brooklyn, NY 11211

Keens Steakhouse

קין החלה את דרכה כמקום מפגש של אנשי רוח ותיאטרון מהסביבה ונהגה לארח לא מעט ידוענים כמו בייב רות', טדי רוזוולט ואפילו אלברט אינשטיין. עדות לכך היא אינספור מקטרות שמעטרות את תקרת שתי קומות המסעדה. נוסף על המקטרות, המקום מעוטר בשלל תמונות עתיקות, שעוני עץ ישנים ועוד עיטורים נוסטלגיים. העיקר בתפריט הוא כמובן הבשר, ויש הרבה ממנו. כשתגיעו למסעדה, מלצר יגיע אליכם וישמח להסביר לכם על ההבדלים בין הנתחים השונים ולהמליץ לכם על המנה המושלמת. אם אתם חובבי בשר כבש, אל תפספסו את מנת צלעות הכבש שהפכה מזמן לשם דבר.
כתובת: 72 W 36th St, New York, NY 10018
 
 

Porter House Bar and Grill

Smoke

מסעדת פורטר האוס היא אחת האהובות בניו יורק ונחשבת להצלחה כבר שנים רבות, למרות שנפתחה רק בשנת 2006. עיצוב המסעדה פשוט, נקי ולא מתיימר, וכל זה כדי לתת לאוכל לדבר. התפריט, שמבוסס כמובן על בשר, מציע לצד המנות הרגילות גם מנות עם בשר וואגיו תוצרת איידהו וכן תפריט יינות מגוון וגדול, שילווה כל ארוחה בצורה מושלמת. אל תפספסו את התוספות שמוצעות לצד הסטייקים, ובעיקר את טבעות הבצל שמגיעות בערימה גדולה ומפתה. 
כתובת: 10 Columbus Cir, New York, NY 10019

Smith & Wollensky NYC

רשת המסעדות סמית' אנד וולנסקי החלה את דרכה בניו יורק בשנת 1977 ולאחר ההצלחה, התפרשה בערים נוספות ברחבי ארה"ב והעולם. כל הסניפים מעוטרים בלוחות עץ מבחוץ, שצבועים בצבעי ירוק-לבן. התפריט של סמית' אנד וולנסקי מגוון וכולל מנות דגים ופירות ים רבות, כולל לובסטר, אך לא שוכח להשאיר מקום נרחב למנות בשר וסטייקים קלאסיים לצד תוספות שונות. כל המנות גדולות ונדיבות, כך שכדאי לבוא רעבים מאוד. 
כתובת: 797 3rd Ave, New York, NY 10022

מסעדות איטלקיות בניו יורק

Misi

מיסי היא המסעדה של השפית המוערכת מיסי רובינס, שבישלה בכמה מסעדות מעוטרות כוכבי מישלן בעבר. המסעדה מתמקדת באוכל האיטלקי האהוב ביותר - הפסטה, בלי לנסות להתחכם. לצד כ-10 מנות פסטה שמשלבות גבינות, ירקות ודגים, תוכלו לבחור גם מנות אנטיפסטי לפתיחה וכן גלידה לקינוח. שימו לב שקערות הפסטה לא גדולות, כך שכדאי לבחור כמה מנות ולהנות מכל העולמות. למרות שניתן לשבת מול שולחן, אנחנו ממליצים לבחור לשבת על הבר, שם תוכלו לצפות בתהליך הכנת המנות השונות שהמסעדה מגישה. 
כתובת: 329 Kent Ave, Brooklyn, NY 11249

I Sodi

סודי היא מסעדה איטלקית קלאסית בכל מובן, שמציעה תפריט בהשראה טוסקנית ומעוצבת באופן שקט ונקי. השפית של המקום - ריטה סודי - פתחה את המקום כמחווה לאמה שנולדה בטוסקנה, ומציעה כאמור תפריט נקי, מבושל בקפידה ומלא בקלאסיקות איטלקיות אהובות שלא תרצו לפספס. מנת הדגל של המסעדה היא הלזניה, ובעיקר הלזניה אה סוגו - לזניה עם המון שכבות של פסטה ברוטב בשר, שמגיעה עם תוספת בשמל עשיר ומצליחה להיות טובה מבלי להיות כבדה מדי. את הלזניה תוכלו לשלב עם יין טוב או קוקטייל מתוך הבר המצוייד היטב של המסעדה ולהפוך את ארוחת הערב שלכם לבילוי מושלם. 
כתובת: 105 Christopher St, New York, NY 10014
 
 

Carbone

מסעדת קרבון מזכירה במעט את המסעדות האיטלקיות שתמיד רואים בסדרות ובסרטים ולא בטעות. בעלי המסעדה מצהירים כי היא הוקמה כדי לתת כבוד למסעדות האיטלקיות-אמריקאיות של אמצע המאה ה-20 בניו יורק, בהן הגישו אוכל טעים ונטול יומרה. גם עיצוב המסעדה פשוט ולעניין, וכולל שולחנות עגולים ומשפחתיים. בתפריט תוכלו למצוא מנות קלאסיות כמו עגל בפרמזן, לינגוויני וונגולה ואחרות, כשכולן מוגשות באופן פשוט אך טעים, מה שהפך את קרבון למקום חובה מרגע שנפתחה ב-2013. 
כתובת: 181 Thompson St, New York, NY 10012

Il Buco

מסעדת איל בוקו היא מסעדה איטלקית רומנטית שמוארת ברכות ומעוצבת באופן נוסטלגי וחמים, בעיקר בזכות העובדה שבעבר שימשה כחנות עתיקות. התפריט של איל בוקו הוא אמנם איטלקי בבסיסו, אך מושפע גם מחצי האי האיברי ומציע מנות עונתיות משתנות שמתחלפות באופן יומיומי. בנוסף לאוכל, ישנו מרתף יינות בן 200 שנה שמשרת את המסעדה והשמועה אומרת שאדגר אלן פו נהג לפקוד אותו. בעקבות המנוי המשתנה קשה להמליץ על מנה ספציפית, אך מנת הקרודו של איל בוקו היא מנה מושלמת להתחיל איתה את הארוחה.
כתובת: 47 Bond St #5, New York, NY 10012

מסעדות ישראליות בניו יורק

בלבוסטה

המסעדה הוותיקה בניצוחה של השפית עינת אדמוני עברה כמה גלגולים לאורך השנים ואפילו כמעט נסגרה לפני מספר שנים, אך הסועדים לא מוותרים על המקום הפשוט והטעים הזה. התפריט מלא במנות מיוחדות כמו מנת הכרובית שמשלבת טחינה, לימון ופירורי במבה או מנת פפרדלה עם לימון פרסי, כרישה, בצל ירוק, אפונה וצנוברים. גם בתפריט האלכוהול מחכים לכם קוקטיילים מעניינים ביניהם "אבי ביטר שפריץ'" שמשלב ליקר פסיפלורה, קמפרי וקאווה, או עראק נענע מרענן שכולל גם אשכולית וליים. המסעדה עצמה מעוצבת באופן בהיר ומזמין כאשר על אחד הקירות מופיעה תמונה גדולה של ציונה, אימה של אדמוני, הבלבוסטה המקורית לפי השפית, משנות ה-60.
כתובת: 611 Hudson St, New York City, NY 10014-1813

מזנון

מזנון, דוכן הפיתות של השף המוכר אייל שני, שכבר מזמן הפכה לרשת בינלאומית, הגיעה לצ'לסי מרקט בניו יורק בשנת 2018. בהמשך נפתח סניף נוסף בעיר - בהאדסון יארדס. במקום שמים דגש על מצרכים טריים ועונתיים לפי חזונו של שני. המקום מעוצב בפשטות, עם שולחנות צרים ותפריט שכתוב על לוח גדול. התפריט עצמו מותאם לעיר בו הוא נמצא ומתאים גם לאוכלי כל, אבל גם לצמחונים, טבעונים ולנמנעים מגלוטן. כך תוכלו למצוא בין המנות פיתה עם צ'יזבורגר מקופל או פיתה עם פטריות יער צלויות, לצד מנות מחוץ לפיתה כגון מנת מסבחה לימה ממכרת, חריימה קלאסית ומנות מוכרות מהמסעדות בארץ - כרובית תינוקת אפויה בתנור ותפוח אדמה דרוס. 
כתובת: סניף צ'לסי - 435 W 15th St Inside Chelsea Market, New York City, NY 10011-7003
סניף האדסון יארדס - 20 Hudson Yards New York, NY 10001
 

דגון

דגון, שנפתחה במהלך 2021, היא מסעדתו של אורן סימון, מסעדן ישראלי ותיק שבבעלותו לא מעט מסעדות אחרות ברחבי ניו יורק. למרות שנפתחה בזמן שהקורונה עוד שלטה ברחובות ניו יורק, הפכה למצליחה ומוערכת במהירות שיא. המסעדה מציעה אוכל ישראלי ים-תיכוני עם טוויסט מרענן, שיתאים לישראלים שרוצים להרגיש לרגע בבית. במבט ראשון התפריט יכול להראות לרובנו מוכר ואולי אפילו מעט שגרתי, אך מבחינת האמריקאים - כל מה שנוגע לאוכל ישראלי הוא יציאה בריאה וטעימה. בין המנות תוכלו למצוא סלט קיסר לבנטיני (עם טחינה וגרגירי חומוס), סלט גזר מרוקאי ושקשוקה, לצד תבשיל בשר כבש צלוי או סלמון בזיגוג רימונים. בגזרת הקינוחים תוכלו ליהנות מעוגת גבינת לבאנה או פנה קוטה מלאבי.
כתובת: 2454 Broadway, New York City, NY 10024-1103

נור

מסעדת השף של מאיר אדוני נחשבת לאחת המסעדות הטובות בעיר, ללא קשר למוצאה. המסעדה, שהוקמה בשנת 2017, מעוצבת בהשראה מרוקאית עם מעט מקומות אך עם בר רחב ידיים. חלק מהתפריט מבוסס על מנות חלוקה, שנולדו במסעדת "המזללה" של אדוני שנסגרה כבר לפני מספר שנים. במנות הראשונות תמצאו קובנה עם סחוג ורסק עגבניות, סלט קיסר סורי שמשלב שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, בצלצלי שאלוט ועוד ירוקים ומנת סביח. בין המנות העיקריות תמצאו ריזוטו מפריקי שכולל ירקות אביביים וקרם חצילים או סופלקי יפואי עם קלמרי וברנזינו צלויים, חומוס ותרד. כל המנות מוגשות בצורה הייחודית של אדוני.
כתובת: 34 E 20th St, New York, NY 10003

מסעדות המבורגר בניו יורק

Shake Shack

למרות שמה, שייק שאק מציעה הרבה יותר ממילק שייקים ונחשבת לאחד ממוסדות ההמבורגרים בניו יורק כבר שנים רבות. הרשת, שהחלה את דרכה כדוכן נקניקיות ליד פארק מדיסון סקוור ב-2001, הלכה וגדלה עם השנים עד שהגיעה כמעט לכל פינה ברחבי ארה"ב ואפילו שלחה זרועות ללא מעט מדינות בעולם. המנות לא גדולות אך מספקות, כאשר לצד ההמבורגר תוכלו ליהנות מצ'יפס ברוטב גבינה ומכוס בירה איכותית וצוננת. גם את הכלבים לא שוכחים בשייק שאק ומציעים להם ביסקוויטים מיוחדים שיכבשו כל הולך על ארבע. המנה הקלאסית של הרשת היא ללא ספק ה-Shakburger - צ'יזבורגר עם המבורגר הפטריות הצמחוני והמפורסם של הרשת.
כתובת: Madison Ave & E 23rd St, New York, NY 10010

Paul’s da burger joint

מסעדת ההמבורגרים של פול באיסט וילג', מגישה המבורגרים עסיסיים כבר משנת 1989 עם המון תוספות על ההמבורגרים או לצידם. בתפריט יש לא פחות מ-20 המבורגרים, החל מקלאסיים שמוגשים עם חסה, חמוצים ובצל ועד להמבורגרים ברוטב פיצה או עם צ'ילי קון קרנה. בנוסף מגישים במקום המבורגרים טבעוניים, מנות ביצים וכמובן תוספות וסלטים בצד שיתאימו לכל אחד. המקום מעוצב באופן אקלקטי ומעט עמוס, אך מתאים באופן מושלם לתפריט מעורר התאבון.
כתובת:131 2nd Ave, New York, NY 10003
 

Happiest Hour

אם אתם מחפשים המבורגר פשוט וטעים, זה המקום בשבילכם. בתפריט לא תמצאו תוספות רבות או מנות צד ייחודיות, אלא רק שלוש מנות המבורגר, כאשר אחד מהם טבעוני - שמגיעות עם גבינה וירקות בסיסיים. גם מנות הצד לא מתחכמות ונעות בין כדורי פירה עסיסיים ברוטב צ'דר לבין כנפיים ברוטב בופאלו. שמה של המסעדה - The happiest hour, מרמז בהכרח על היותה מקום מושלם לבילוי לילי. גם כי היא נמצאת סמוך לברים של הווסט וילג', וגם כי היא מציעה תפריט קוקטיילים שווה ומלא אלכוהול שילווה את ההמבורגר בצורה נהדרת.
כתובת: 121 W 10th St, New York, NY 10011

Superiority Burger

המבורגרים לא חייבים להיות עשויים מבשר, זאת יגיד לכם כל צמחוני או טבעוני. ההמבורגר של סופיריוריטי בורגר הפך לשם דבר כבר לפני מספר שנים וניתן להכין אותו בבית, אך אין כמו לאכול אותו במקום המקורי. כיאה למקום צמחוני, כל התפריט מלא בטוב השדה, כך שבעוד שעל ההמבורגר תוכלו ליהנות מתוספות של ירקות וגבינה רגילה או טבעונית, תוכלו לבחור לאכול לצד הבורגר גם סלט ברוקולי, סלט ירקות עם עדשים ואפילו גלידה - טבעונית כמובן.
כתובת: 430 E 9th St, New York, NY 10009