בלבוסטה

המסעדה הוותיקה בניצוחה של השפית עינת אדמוני עברה כמה גלגולים לאורך השנים ואפילו כמעט נסגרה לפני מספר שנים, אך הסועדים לא מוותרים על המקום הפשוט והטעים הזה. התפריט מלא במנות מיוחדות כמו מנת הכרובית שמשלבת טחינה, לימון ופירורי במבה או מנת פפרדלה עם לימון פרסי, כרישה, בצל ירוק, אפונה וצנוברים. גם בתפריט האלכוהול מחכים לכם קוקטיילים מעניינים ביניהם "אבי ביטר שפריץ'" שמשלב ליקר פסיפלורה, קמפרי וקאווה, או עראק נענע מרענן שכולל גם אשכולית וליים. המסעדה עצמה מעוצבת באופן בהיר ומזמין כאשר על אחד הקירות מופיעה תמונה גדולה של ציונה, אימה של אדמוני, הבלבוסטה המקורית לפי השפית, משנות ה-60.
כתובת: 611 Hudson St, New York City, NY 10014-1813
|
מזנון

מזנון, דוכן הפיתות של השף המוכר אייל שני, שכבר מזמן הפכה לרשת בינלאומית, הגיעה לצ'לסי מרקט בניו יורק בשנת 2018. בהמשך נפתח סניף נוסף בעיר - בהאדסון יארדס. במקום שמים דגש על מצרכים טריים ועונתיים לפי חזונו של שני. המקום מעוצב בפשטות, עם שולחנות צרים ותפריט שכתוב על לוח גדול. התפריט עצמו מותאם לעיר בו הוא נמצא ומתאים גם לאוכלי כל, אבל גם לצמחונים, טבעונים ולנמנעים מגלוטן. כך תוכלו למצוא בין המנות פיתה עם צ'יזבורגר מקופל או פיתה עם פטריות יער צלויות, לצד מנות מחוץ לפיתה כגון מנת מסבחה לימה ממכרת, חריימה קלאסית ומנות מוכרות מהמסעדות בארץ - כרובית תינוקת אפויה בתנור ותפוח אדמה דרוס.
כתובת: סניף צ'לסי - 435 W 15th St Inside Chelsea Market, New York City, NY 10011-7003
סניף האדסון יארדס - 20 Hudson Yards New York, NY 10001
|
דגון

דגון, שנפתחה במהלך 2021, היא מסעדתו של אורן סימון, מסעדן ישראלי ותיק שבבעלותו לא מעט מסעדות אחרות ברחבי ניו יורק. למרות שנפתחה בזמן שהקורונה עוד שלטה ברחובות ניו יורק, הפכה למצליחה ומוערכת במהירות שיא. המסעדה מציעה אוכל ישראלי ים-תיכוני עם טוויסט מרענן, שיתאים לישראלים שרוצים להרגיש לרגע בבית. במבט ראשון התפריט יכול להראות לרובנו מוכר ואולי אפילו מעט שגרתי, אך מבחינת האמריקאים - כל מה שנוגע לאוכל ישראלי הוא יציאה בריאה וטעימה. בין המנות תוכלו למצוא סלט קיסר לבנטיני (עם טחינה וגרגירי חומוס), סלט גזר מרוקאי ושקשוקה, לצד תבשיל בשר כבש צלוי או סלמון בזיגוג רימונים. בגזרת הקינוחים תוכלו ליהנות מעוגת גבינת לבאנה או פנה קוטה מלאבי.
כתובת: 2454 Broadway, New York City, NY 10024-1103
|
נור

מסעדת השף של מאיר אדוני נחשבת לאחת המסעדות הטובות בעיר, ללא קשר למוצאה. המסעדה, שהוקמה בשנת 2017, מעוצבת בהשראה מרוקאית עם מעט מקומות אך עם בר רחב ידיים. חלק מהתפריט מבוסס על מנות חלוקה, שנולדו במסעדת "המזללה" של אדוני שנסגרה כבר לפני מספר שנים. במנות הראשונות תמצאו קובנה עם סחוג ורסק עגבניות, סלט קיסר סורי שמשלב שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, בצלצלי שאלוט ועוד ירוקים ומנת סביח. בין המנות העיקריות תמצאו ריזוטו מפריקי שכולל ירקות אביביים וקרם חצילים או סופלקי יפואי עם קלמרי וברנזינו צלויים, חומוס ותרד. כל המנות מוגשות בצורה הייחודית של אדוני.
כתובת: 34 E 20th St, New York, NY 10003
|